Haminan kaupunki tuo tapahtumakesään 2022 uuden koko perheen tapahtuman. Kesäkuun 8.-12. päivä toteutuva Hevoset Bastionissa -festivaaliviikko tarjoaa monipuolisen hevosten, ponien sekä ratsastus- ja raviurheilun ympärille rakentuvan ohjelmiston. Tapahtuman liput ovat nyt myynnissä.

Hevoset Bastionissa -tapahtumassa riittää nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Bastionin areenalla järjestetään sekä este- että kouluratsastuskilpailuja, esteratsastuksessa kaikissa ikäluokissa kansallisella tasolla. Kadettikoulunkadulla järjestetään perjantaina ja lauantaina yleisön mukaansa tempaavat Cityravit. Cityravit on tavanomaisista ravikilpailuista kaupunkiolosuhteisiin rakennettu kilpailuformaatti. Kadettikoulunkadun areenalla nähdään lisäksi erilaisia hevosnäytöksiä ja vauhdikasta koiraurheilua.

Hevoset Bastionissa -tapahtuman liput ovat myynnissä 14.2. alkaen Lippu.fi:n palvelun kautta. Areenalippuja myydään sekä Bastionin että Kadettikoulunkadun areenalle. Myynnissä on lisäksi päivälippuja, joilla on pääsy tapahtuman molemmille näytösareenoille. Hevoset Bastionissa -passi sisältää sisäänpääsyn molemmille areenoille koko tapahtuman ajan, perjantaista sunnuntaihin. Keskiviikkona ja torstaina Bastionin areenalla toteutuviin ratsastuskilpailuihin on vapaa pääsy.

Näytösareenoiden koosta johtuen, lippuja on myynnissä molemmille areenoille rajallinen määrä.
Tapahtuman ohjelmat hevosetbastionissa.fi/ohjelma
Tapahtuman lipunmyynti www.lippu.fi/hevoset-bastionissa


su 6.2.2022

Hevosvoimaa ja iloa kaikille!

Lumihevoset valtaavat Haminan -kilpailu on auki! Helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina on käynnistynyt hevosaiheinen lumenveistokilpailu haminalaisille ja haaste valtakunnallisesti ihan kaikille: Lumihevoset valtaavat Haminan! Kilpailu käynnistää Lasten kulttuuriviikot hauskalla tavalla jatkuen 28.2. saakka.

Helmikuinen lumenveistokisa ja -haaste Lumihevoset valtaavat Haminan! toteutetaan Haminan Lasten kulttuuriviikkojen ja Hevoset Bastionissa -tapahtumaryhmän yhteistyössä. Kilpailun kantavana ideana on: parasta, mitä voit antaa lapselle Lasten kulttuuriviikoilla (tai läheisille noin muutenkin) on aika – yhteinen aika. 

Kenelle?
Kilpailuun voivat osallistua kaikki haminalaiset. Kilpailuun voi osallistua joko yksin tai porukassa vaikka koko perheen voimin, työpaikan tiimillä, tai vaikka päiväkotiryhmän tai koululuokan yhteisenä puhteena. Hevosia voi rakentaa itse valituille, luvallisille paikoille, kuten oman kodin pihaan, tai vaikka päiväkodin, koulun tai työpaikan pihalle. Lumihevosia voi tehdä lumesta ja/tai jäästä, säiden mukaan. Lumihevosen rakentamisessa ei ole määritelty tiettyä tekniikkaa tai kokoa – jokaisella tekijällä on vapaus valita oma ilmaisunsa hevosen rakentamisessa.

Vaikka kilpailu on Lasten kulttuuriviikoilla kohdennettu vain haminalaisille, Haminan ulkopuolella kannustetaan myös osallistumaan haasteeseen ja julkaisemaan lumihevos-kuvia Instagramissa tunnuksilla @hevosetbastionissa, @maailmanluokanhamina ja @lastenkulttuuriviikot jakaen näin hevosvoimaa ja iloa kaikille.
Kilpailun kulku:

  1. Rakenna lumihevonen johonkin luvalliseen paikkaan.
  2. Ota hevosesta kuva.
  3. Lähetä kuva sähköpostiin: riikka.koskimies@hamina.fi 28.2.2022 mennessä ja halutessasi julkaise se myös Instagramissa tunnuksilla @hevosetbastionissa, @maailmanluokanhamina ja @lastenkulttuuriviikot
  4. Kilpailuraati valitsee kilpailuun lähetetyistä kuvista mielestään kolme parasta.
  5. Voittajat julkistetaan maaliskuun aikana ja palkitaan huhti-kesäkuussa Hevosen Bastionissa -elämyspalkinnoilla

Kilpailu kestää koko helmikuun ajan ja voittajat julkistetaan maaliskuussa 2022. Kilpailuraadissa tuomareina ovat nuoret edustajat Suomen Hippokselta ja Suomen Ratsastajainliitosta sekä kesällä 2022 Haminassa näyttelynsä pitävä kuvataiteilija Katja Hannula.

Kilpailu järjestetään osana koko Kymenlaakson ja Loviisan alueen yhteistä Lasten kulttuuriviikot tapahtuman ohjelmaa (Lasten kulttuuriviikot 6.-27.2.2022). Lisätietoja ohjelmistosta: www.lastenkulttuuriviikot.fi


Hevoset Bastionissa 8.-12.6.2022

Haminan kaupungin ydinkeskusta muuttuu kesäkuussa hevostapahtuma-areenaksi. Hevoset ja ponit hurmaavat kaikkien aikojen ensimmäisessä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa niin aikuiset kuin lapsetkin. Osana Hevoset Bastionissa -tapahtumaa kilpaillaan korkeimmalla kansallisella tasolla esteratsastuksen kaikissa ikäluokissa. Harvinaiset knock out -ravikilpailut, Cityravit ovat osa tapahtuman ohjelmistoa perjantaina ja lauantaina.

Lue 1.2.2022 julkaistu tiedote kokonaisuudessaan tästä.


Hevoset Bastionissa -valtakunnallisen ohjausryhmän kokous 18.1.2022

Hevoset Bastionissa -tapahtuman valtakunnallinen ohjausryhmä kokoontui tiistaina 18. tammikuuta 2022 etäyhteyksien välityksellä. Ohjausryhmässä mukana on hevostoimialan valtakunnallisia ja seudullisia toimijoita,  tapahtuman parissa työskenteleviä Haminan kaupungin työntekijöitä ja kaupungin johtoa.
johtohenkilöistä sekä paikallisista ja valtakunnallisista toimijoista. 

Sports Director Mikko Luhtala ja tapahtumajohtaja Suvi Louhelainen esittelivät tapahtuman ohjelmakokonaisuutta. Keskustelua käytiin tulevista ratsatuskilpailuista, Cityraveista ja muista ohjelmistoista, joista yleisö pääsee nauttimaan eri puolilla kaupunkia. Ohjausryhmälle esiteltiin myös tapahtuman helmikuun alussa julkistettavaa ilmettä sekä lipunmyynnin toimenpiteitä. 

– Kaupunkimme arvot rohkeus, asukas- ja yrityslähtöisyys sekä tulevaisuuslähtöisyys toteutuvat täydellisesti Hevoset Bastionissa-tapahtumassa. Se on aidosti ympyräkaupunkiimme sopiva koko perheen tapahtuma, kommentoi ohjausryhmän puheenjohtaja Titta Erkkilä

Hevoset Bastionissa rakentuu Bastionissa järjestettävistä ratsastuskilpailuista, Kadettikoulunkadun Cityraveista, show-ohjelmistoista ja exposta. Osana tapahtumaa toteutuu myös yleisölle maksuttomia hevosaiheisia näyttelyitä, lasten alueita ja tuottajatori. Tapahtuman ohjelma julkistetaan ja tapahtuman lipunmyynti käynnistyy 14. helmikuuta. 

– Yhteinen ystävämme, hevonen, on tapahtuman keskiössä. Tapahtumalla viemme eteenpäin hevostoimialaa Haminassa, alueella ja koko Suomessa. Kaupungin näkökulmasta tapahtuma on selkeä elinvoima-asia niin hevostalouden kuin matkailun näkökulmasta, muistutti Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen linjoilla olleita.

Lisätiedot
Suvi Louhelainen
tapahtumajohtaja
p. 050 574 5920
suvi.louhelainen@hamina.fi

Mikko Luhtala
sports director
p. 0400 971191
mikko.luhtala@hamina.fi

Riikka Koskimies
viestintäkoordinaattori
p. 0
40 577 4472
riikka.koskimies@hamina.fi

Valtakunnallinen ohjausryhmä:
Titta Erkkilä, Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja,ohjausryhmän pj.
Anna Selänne, Cursor Oy
Mika Palosara, Harjun Oppimiskeskus Oy
Sini Huhtala, Haminan Yrittäjät ry
Kati Jokelainen, Kehittyvä Hamina ry
Arto Hytönen, Kouvolan Ravirata/Valkealan Hevosystäväinseura ry
Miia Värri, Kymen Karjalan Hevosenomistajat ry ja Suomen
Hevosenomistajien Keskusliitto ry
Jenni Timlin, Kymen Karjalan Hevosjalostusliitto ry
Johanna Andersson ja Juha Muuronen, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto (MTK) ja MTK Kaakko
Aki Hotti, Maasotakoulu
Tomi Himanka, Suomen Hippos ry
Jukka Koivisto, Titta Ahola ja Osmo Metsälä, Suomen Ratsastajainliitto ry ja Suomen Ratsastajainliiton Kaakkois-Suomen aluejaosto
Hannu Muhonen, Suvi Louhelainen, Mikko Luhtala, Tuula Ahonen, Saija Ristola, Riikka Koskimies, Henni Kiri, Marika Auvinen ja Essi Hirsimäki, Hevoset Bastionissa työryhmä 


Hevoset Bastionissa -startti 3.11.2021

Hevoset Bastionissa -startti kutsui tapahtumasta kiinnostuneet toimijat koolle. Startissa kerrottiin, mitä Haminassa tapahtuu 8.-12.6.2022, kun hevoset valtaavat Haminan. Myös yritys- ja yhdistystoimijat saivat arvokkaita vinkkejä siihen, millaista lisäarvoa he voivat tapahtumasta saada.

Aiemmin julkaistut tiedotteet:

Pin It on Pinterest

Share This