Hevoset Bastionissa on Haminassa 7.–11.6.2023 järjestettävä huikea ja monipuolinen koko perheen hevostapahtuma! Tapahtuma on yhdistelmä huippu-urheilua, show-näytöksiä sekä valloittavaa hevostunnelmaa.
Brown horse jumping
Kuva: Mikko Hallivuo

Kavioiden kopse täyttää jälleen maailmanluokan hevoskaupungin, kun koko Suomen tähän asti monipuolisin hevostapahtuma, Hevoset Bastionissa, tulee Haminaan 7.–11.6.2023. 

Koko perheen iloisessa Hevoset Bastionissa -tapahtumassa ohjelmaa löytyy kaikenikäisille hevosten ystäville! Pääset nauttimaan huipputason hevosurheilusta, kulttuurielämyksistä ja festivaalitunnelmasta olit sitten hevostoiminnan syväharrastaja tai vasta-alkaja. Sadat hevoset kokoontuvat Haminaan osana tätä kesän suurinta tapahtumaa! Tärkeässä roolissa on tietysti kansallishevosrotumme suomenhevonen. 

Viiden päivän ajan Hamina täyttyy uljaista ratsuista, ikimuistoisesta ohjelmasta ja iloisista ihmisistä. Keskiviikkona ja torstaina jokainen pääsee nauttimaan hevosista Hamina Bastionin areenalla ratsastuskilpailuiden merkeissä ilmaiseksi! Torstaina yhteistyössä Harjun oppimiskeskuksen kanssa järjestetään kansalliset kenttäratsastuskisat Skara Eventing Powered by Hevoset Bastionissa, jotka jatkuvat aina perjantaihin saakka. Harjun oppimiskeskus sijaitsee Virolahdella, vain noin 20 km päässä Haminan keskustasta.

Perjantaina voit ihastella hevosakrobatiaa kansainvälisissä vikellyskilpailuissa Harjun oppimiskeskuksessa. Haminassa nähdään myös sunnuntaihin asti jatkuva esteratsastuksen Pohjola-sarjan kauden 2023 avauskilpailu Hamina Bastionin areenalla.

Viikonloppuna ratsastetaan kouluratsastuksessa suomenhevosten mestaruus kür:n voitosta. Muista ratsastuksen lajeista Bastionissa ovat mukana myös lännenratsastus. Viime vuoden tapahtumassa jo nähdyt Cityravit järjestetään jälleen tänä vuonna Haminan keskustassa sunnuntaina kaikille ilmaisena ohjelmana! 

Bastionissa kisataan koulu- ja esteratsastuksessa aluetasosta vaativiin luokkiin saakka. Lauantaina ja sunnuntaina kilpaillaan esteratsastuksen Pohjola Grand Prix -sarjan kauden 2023 avauskilpailu ja lauantaina ohjelmassa on esteratsastuksen Rakuunan malja. Viikonloppuna ratsastetaan suomenhevosten kouluratsastuksen Kür-suomen mestaruudesta. Muista ratsastuksen lajeista Bastionissa ovat mukana valjakkoajo ja lännenratsastus (eri lajeja). Islanninhevosten passikilpailu käydään Cityravit-radalla. 

Tapahtuman Cityraveissa, jotka juostaan sunnuntaina aivan Haminan keskustassa, on esillä kaikki raviurheilun lajit. Lähes kaikki ratsastuksen lajit ovat myös edustettuna Hevoset Bastionissa -tapahtumassa. Tapahtumaan kuuluvat kenttäratsastuskisat ja vikellyksen kansainvälinen kisa CIV* järjestetään Harjun oppimiskeskuksessa Virolahdella, noin 20 km päässä Haminan keskustasta.

Haminan Kesäpuistossa ja sen ympäristössä voit hurmaantua hevosista sekä muistakin eläimistä Hevoset Bastionissa tapahtumaviikonlopun aikana! Perjantaina avataan Kesäpuiston lasten tapahtuma-alue, josta löytyy ponitalutusta, haliponit sekä upea mahdollisuus tutustua läheisimmin kansallisaarteeseemme suomenhevoseen. Perheen pienimmät voivat kirmata erilaisilla keppihevosradoilla, työskennellä keppihevospajassa sekä maalata hevosenkenkiä muistoksi tapahtumasta.

Kesäisistä tapahtumapäivistä nauttiessasi seuraa kaupungin läpi kulkevaa Vaunuhistoriallisen seuran paraatia! Vaunukulkueessa pääsee tutustumaan hevos- ja ponivaljakoihin, jotka ovat tyylikkäitä ja vanhaa aikaa kunnioittavia. Valjakoiden kyytiin on myös kutsuttu Haminan Hywät asukkaat. Tervetuloa tapaamaan myös Sinebrychoffin Panimohevosia, jotka esittäytyvät paraatissa.

Hevoset Bastionissa aikana voit nauttia Haminassa useista hevosaiheisista taidenäyttelyistä, kuten Katja Hannulan Tulikavio-näyttelystä ja valokuvanäyttelystä. Tutustu Hevoset Bastionissa -tapahtuman aikaan myös muihin Haminan näyttelyihin, muun muassa Kirjastogalleriassa ja Galleria Ruutikellarissa, sekä käy katsomassa perjantaina 9.6. avautuvaa LUONNON LUMOUS – Suomen parhaat luontokuvat -näyttelyä Haminan Raatihuoneella. Lisätietoa Haminan muista tapahtumista: haminafestivals.fi.

Bastionin holveissa sijaitseva Horse Expo, Raatihuoneentorin Kaupunki-expo ja keskusta-alueen kaupat ovat mukava paikka ostaa erityisiä muistoesineitä kotiin vietäväksi. 

Haminan kauppatorilla järjestetään lauantaina alkuiltapäivästä toritanssit, jossa esiintyy Kari Vepsä orkestereineen. Kauppatorin Vepan lavalla on lauantaina myös muita koko perheelle suunnattuja musiikkiesityksiä. Lauantai huipentuu livemuusiikin siivittämään illanviettoon Bastionissa. Myös ruokakojut ovat tällöin auki Bastionissa iltaan asti. Nämä tapahtumat ovat kaikille ilmaisia!

Hurmaannu uljaista ja kauniista hevosista, koe taide-elämyksiä ja nauti monipuolisesta ohjelmasta ja festivaalikaupungin tunnelmasta Haminan upeassa miljöössä. Huipputason hevosurheilu ja ihastuttavat show-esitykset valloittavat varmasti kaiken ikäiset. Tervetuloa koko perheen ikimuistoiseen Hevoset Bastionissa -tapahtumaan Haminaan 7.-11.6.2023!

Löydä Hevoset Bastionissa -ohjelma täältä ja osta lippusi nyt!

 

Hevoset Bastionissa yhteistyökumppanit: Suomen ratsastajainliitto, Hippos, Biofarm, Harjun oppimiskeskus, Hamina festival town, Back on track, Maaseudun tulevaisuus, Hööks, Pohjola Vakuutus, Hevosurheilu.fi, Rudus, Hevoset, Kouvolan ravirata, Ylämaan Graniitti, Elisa, Auto-Suni, Haven, J-traiding, Cursor, Iff, Vapo, Suomenhevosliitto, Criollo hevosrehut, Roseprint.fi, Whalsten ja Haminan seurakunta, Welled.

Pin It on Pinterest

Share This