Vuoden 2023 Hevoset Bastionissa -tapahtuman vapaaehtoisten toimihenkilöiden haku on nyt käynnissä! Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistehtävistä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa, ota yhteyttä suoraan Virpi Nordbladiin, virpinordblad@gmail.com tai 0505023667.

Hevoset Bastionissa -tapahtuma tarjoaa tekijöilleen monipuolisia ja erilaisia tehtäviä. Vapaaehtoisena pääset näköalapaikalta seuraamaan ja osallistumaan suurtapahtuman tekemiseen yhdessä tapahtumatuotannon ammattilaisten kanssa. Vapaaehtoisille järjestämme huippuporukan ja ikimuistoisten elämysten lisäksi koulutuksen, toimihenkilövaatteen, ruokailut ja tarvittaessa leirityyppisen majoituksen.

Suurin osa tehtävistä ei edellytä aiempaa kokemusta. Järjestyksenvalvonta ja ensiaputehtävät edellyttävät alan koulutuksen. Muista tehtävistä selviää hyvällä asenteella ja halulla tehdä yhdessä tapahtumaa. Tehtäviin perehdytetään ja nämä perehdytysjaksot ajoittuvat toukokuun lopulle. Hevoset Bastionissa toimihenkilöiden on tapahtumahetkellä oltava täysi-ikäisiä. Tätä nuoremmat voivat työskennellä huoltajansa vastuulla ja ohjauksessa samassa ryhmässä.

Ohesta löydät vapaaehtoistehtävistä lyhyet kuvaukset:

Akkreditointi:
Tapahtumaan tulee paljon henkilöitä, joiden on akkreditoiduttava. Akkreditoituminen koskee jokaista tapahtumassa jollakin tavalla työskentelevää tai esiintyvää sekä tapahtuman VIP-vieraita. Tehtävä on monipuolisin ja laajin tehtäväkokonaisuus tapahtumassa, sillä tehtävät ovat värikkäitä ja liikkuvia. Tehtävistä selviää, kun olet asioista selvää ottava, neuvokas puhelimen käyttäjä sekä omaat hyvät asiakaspalvelutaidot ja pientä paineensietokykyä. Tehtävät sijoittuvat tapahtuma-ajalle keskiviikosta sunnuntaihin.

Areenaryhmä:
Areenaryhmä vastaa Bastion areenalla tapahtuvasta toiminnasta, kuten este- ja kouluratojen rakentamisesta ja show numeroihin valmistautumisesta. Areenaryhmä kunnostaa myös areenakaluston ennen tapahtumaa. Ryhmä tekee tiivistä yhteistyötä ratamestarin sekä kukkaryhmän kanssa. Tässä ryhmässä olet suoraan tapahtuman sykkeessä ja pääset nauttimaan areenan tapahtumista lähietäisyydellä. Hyvä ”hevossilmä” auttaa tehtävissä onnistumisessa. Tehtävät sijoittuvat tapahtuma-ajalle keskiviikosta sunnuntaihin.

Bastion & City Crew:
Bastion & city crew’n tehtävänä on ylläpitää Bastion- sekä City-alueen siisteyttä (katsomot, yleinen siisteys, wc-tilojen tarkitus). Bastionin oma väki huolehtii perusteellisen siivouksen aamuisin. Tehtävä edellyttää paljon kävelyä, mutta samalla pystyt nauttimaan myös tapahtuman tunnelmasta. Tehtävässä kiireisintä on näytöksien välit, jolloin tehtävät tulee hoitaa suhteellisen tiukassa aikataulussa. Bastion areenan tehtävät sijoittuvat tapahtuma-ajalle keskiviikosta sunnuntaihin ja City areenan tehtävät puolestaan perjantaista sunnuntaihin.

Ensiapu:
EA-tehtävät pitävät sisällään ensiaputehtäviä tapahtuma-alueella. Tehtäviin kuuluu niin päivystäminen kuin kiertäminen tapahtuma-alueella. Paikalla on lisäksi ambulanssi ja lääkäri. Tehtävä sisältää paljon kävelyä, mutta samalla pääset näkemään tapahtumaa erittäin laajalla skaalalla. Tehtävät sijoittuvat tapahtuma-ajalle keskiviikosta sunnuntaihin.

Info:
Infopiste on kysymysten ja vastausten tärkein kohtaamispaikka. Kysymykset liittyvät monipuolisesti tapahtuma-alueeseen, näytöksiin sekä opastamiseen. Reippaalla ja iloisella asenteella sekä luontaisella uteliaisuudella tekniikkaa apuna käyttäen infon tehtävät luonnistuvat sujuvasti. Tehtävät sijoittuvat tapahtuma-ajalle perjantaista sunnuntaihin.

Järjestyksenvalvonta:
Voit hakeutua järjestyksenvalvonta tehtäviin, mikäli sinulla on voimassaoleva JV-kortti. Järjestyksenvalvojan tehtäviin sisältyy järjestyksenvalvonnan ylläpitämistä tapahtuma-alueella. Tehtävät ovat yleensä suhteellisen rauhallisia, jolloin on samalla mahdollisuus päästä nauttimaan tapahtuman tunnelmasta ja näkemään monipuolisesti eri tapahtuma-alueita. Järjestyksenvalvonta tapahtuu Ekamin koulun kanssa yhteistyössä. Tehtävätsijoittuvat tapahtuma-ajalle keskiviikosta sunnuntaihin.

Kukkaryhmä:
Kukkaryhmä vastaa Bastion areenan koristeluista valmiilla kukka-asetelmilla yhteistyössä ratamestarin ja areenaryhmän kanssa. Kukkaryhmä on mukana kaikissa Bastion areenan tapahtumissa vastaamassa koristeluista ja kukkien asettelusta. Tässä ryhmässä olet areenaryhmän tavoin suoraan tapahtuman sykkeessä ja pääset nauttimaan areenan tapahtumista lähietäisyydellä. Tehtävät sijoittuvat tapahtuma-ajalle keskiviikosta sunnuntaihin.

Kulunvalvonta:
Kulunvalvonnan tehtävänä on valvoa mm. kulkuoikeuksia tietyille alueille, kuten tallit, ratsastusalueet sekä toimihenkilötilat. Tehtäviin kuuluu myös pääsylippujen ja pääsyrannekkeiden valvontatehtäviä. Tehtävissä on kiertäviä pisteitä, mutta yleistehtävä on hyvin paikallaan pysyvää. Tehtävät sijoittuvat tapahtuma-ajalle keskiviikosta sunnuntaihin.

Lipunmyynti:
Tapahtumapäivistä perjantaille, lauantaille sekä sunnuntaille myydään lippuja, jolloin myös lipunmyynti kaipaa asiakaspalveluhenkisiä vapaaehtoisia. Lippupisteitä on kolme ja tehtävät ovat kiertäviä. Tekniikkaan perehdytetään, joten iloinen palveluasenne, hyvät ongelmanratkaisukyvyt sekä raha-asioihin vaadittava tarkkuus ovat oiva apua tässä tehtävässä. Tehtävät sijoittuvat tapahtuma-ajalle perjantaista sunnuntaihin.

Palkinto- ja VIP-ryhmä:
Palkinto- ja VIP-ryhmä vastaa ja hoitaa kaikki palkintojenjaot sekä -seremoniat. Ryhmäläiset vastaavat palkinnoista ja tarvittavista kukista sekä henkilöistä, jotka osallistuvat palkintojenjakoon. Myös palkintokanslian ylläpito ja siitä huolehtiminen kuuluu ryhmän tehtäviin. Tehtävä edellyttää tarkkuutta sekä hyviä sosiaalisia taitoja. Tehtävästä tekee monipuolisen VIP-vieraista huolehtiminen ja heidän kestitseminen viikonloppuna. Tehtävät sijoittuvat tapahtuma-ajalle keskiviikosta sunnuntaihin.

Rakentaminen & purku:
Tapahtumaa aloitetaan rakentamaan noin 2.6. ja rakentaminen kestää aina 6.6. iltaan asti. Rakentamiseen liittyviä erilaisia tehtäviä ovat mm. aitaaminen, mainoksien ja opaskylttien kiinnittäminen. Osan rakentamispalveluista hankimme yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa, mutta tarvitsemme myös omaa rakennusporukkaa tapahtuman toteutukseen. Voit kirjoittaa omasta aikataulustasi ”vapaa sana” -kenttään hakulomakkeessa sekä miten olet käytettävissä rakennuksen aikana. Torstaina ja perjantaina (8.–9.6.) rakennetaan myös City aluetta, jolloin myös tarvitsemme rakentajia.

Tapahtuman PURKU aloitetaan heti, kun tapahtuma-alue antaa myöden. Purkuaikataulu käydään erikseen läpi vetäjän toimesta. Purku ajoittuu noin perjantai-maanantai ajalle. Voit kertoa oman aikataulusi ”vapaa sana” -osiossa hakulomakkeella eli miten voisit osallistua purkuun mukaan.

Hurmaannutaan ja tehdään yhdessä kesän huikein hevostapahtuma upeissa puitteissa!
Tervetuloa mukaan!

Kysy lisää:
Vapaaehtoistyön päällikkö
Virpi Nordblad
p. 050 502 3667
virpinordblad@gmail.com

Haminan kaupungin ja Hevoset Bastionissa tietosuojaseloste luettavissa täältä.

Hevoset Bastionissa yhteistyökumppanit: Suomen ratsastajainliitto, Hippos, Biofarm, Harjun oppimiskeskus, Hamina festival town, Back on track, Maaseudun tulevaisuus, Hööks, Pohjola Vakuutus, Hevosurheilu.fi, Rudus, Hevoset, Kouvolan ravirata, Ylämaan Graniitti, Elisa, Auto-Suni, Haven, J-traiding, Cursor, Iff, Vapo, Suomenhevosliitto, Criollo hevosrehut, Roseprint.fi, Whalsten ja Haminan seurakunta, Welled.

Pin It on Pinterest

Share This