Tervetuloa Haminaan, maailmanluokan hevoskaupunkiin!

Hevoset Bastionissa -tapahtuman aikana maailmanluokan pikkukaupunki muuttuu maailmanluokan hevoskaupungiksi jo toista kertaa! Hevoset ovat aina kuuluneet Haminan historiaan, onhan kaupunki vanha varuskuntakaupunki.

Tapahtumaviikolla kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa, kuten hevostaidenäyttelyitä, musiikkia sekä koko perheelle suunnattua ohjelmaa!

Lämpimästi tervetuloa kesäkuussa Haminaan!

Näe & koe Hamina

Majoitu mutkattomasti

Haminasta löydät majoitusvaihtoehtoja tapahtuman ajaksi niin hotelleista leirintäalueisiin ja avonvankilan hostellista maaseudun aittamajoitukseen. Lisää majoitusvaihtoehtoja löytyy myös naapurikunnista, kuten Kotkasta ja Kouvolasta.

Majoitusvaihtoehtoja tapahtuman aikana

Ruokaile tapahtumassa

Hevoset Bastionissa -leivosta pääset nauttimaan Kahvila Huovilassa Fredrikinkadulla. Kahvila Raatihuoneella on iso aurinkoinen terassi ja suosittuja kuplavohveleita.

Haminan kauppatorin läheltä löydät torikahvila Troikan, Cafe’ Varvaran sekä kahvila Söpösiilin. Sushia saat pitkin päivää Fredrikinkadun Panda Sushi -ravintolasta, mutkatonta buffet-lounasta ravintola Kerhosta Kadettikoulunkadulta. Illallista tarjoaa Mon Ami Raatihuoneentorilla. Kesäpuistossa on kahvila-ravintola Jaspis, joka tarjoaa laajan teevalikoiman sekä suolaista & makeaa.

Merenrantamaisemista pääset nauttimaan Tervasaaren ravintoloista noin kilometrin päässä keskustasta. Taverna Tervanarusta saat suosittuja burgereita ja Rampsi Kitchen & Bar tarjoaa a la carte listalta niin kala-, liha-, kuin kasvisruokia.

Lisäksi tapahtuman aikana pop up ravintolat ympäri kaupunkia lisäävät kaupungin ruokatarjontaa!

Katso ravintolat ja kahvilat Haminan keskustakartalta.

Ravintolat & baarit Haminassa

Aktiviteetteja koko perheelle

Hevoset Bastionissa on koko perheen tapahtuma! Kesäpuistosta löytyy ohjelmaa koko perheelle perjantaista sunnuntaihin. Lisäksi keskustasta löytyy suosittu  Linnoituksen uimahalli ulkoaltaineen. Kesäpäivän viettoon soveltuu myös suositut uimarannat, Rampsinkari Tervasaarella, noin kilometrin päässä keskustasta ja Pitkäthiekat kaupungin pisin hiekkaranta, noin 6 kilometrin päässä keskustasta.

Tutustu Haminan aktiviteetteihin

Shoppaile historiallisissa kauppakartanoissa

Hamina on historiallinen ja kansainvälinen kauppakaupunki, jonka pikkuputiikeissa saat yksilöllistä palvelua, inspiroidut ja teet mainioita löytöjä! Keskustan kaupoista löydät niin matkamuistoja, vaatteita, taidelasia kuin käsitöitäkin. Katso kaupat Haminan keskustakartalla. 

Hevoset Bastionissa- tapahtuman aikana on kaksi Expo- aluetta. Hevostarvike Expo Hamina Bastionin holvistossa ( pääsymaksullinen alue pe-su). Kaupunki Expo- alueelta (pe-su) Kesäpuiston ja Fredrikinkadun alueelta löytyy mm. paikallisia käsitöitä.

Shoppaile

Saapuminen Haminaan

Tapahtumaan ja Haminaan saavut kätevästi bussilla, veneellä, omalla autolla, hevosella ja vaikka pyörällä. Ajoaika henkilöautolla Helsingistä Haminaan on alle kaksi tuntia, Lappeenrannasta tunti. Kotkaan on Kouvolasta junayhteys ja lähiliikenteen Jonne & Minne kyydissä pääset kulkemaan kätevästi Hamina-Kotka väliä.

Haminassa on ilmainen pysäköinti ja etäisyydet ovat lyhyitä. Joten auto parkkiin ja kävellen tapahtuma-alueelle!

Lue lisää saapumisesta Haminaan

Lemmikki mukaan tapahtumaan

Maailmanluokan hevoskaupunki Hamina toivottaa lemmikit tervetulleeksi! Koirien tuominen Hevoset Bastionissa tapahtumaan ja tapahtuma-alueille on sallittu jokaisen koiranomistajan oman harkinnan mukaan. Haminasta löytyy useita koirapuistoja ja lemmikkiystävällisiä majoituskohteita.  Lue lisää vinkkejä lemmikin kanssa Haminaan matkustamiseen.

Lemmikin kanssa Haminassa

Pin It on Pinterest

Share This