Suomen monipuolisin hevostapahtuma ikinä!

Hevoselämyksiä!

Voit hypätä kaupungilla pientä maksua vastaan perjantaina ja lauantaina hevosvankkureiden kyytiin. Ajurina Miika Åfelt.

Hevoshovi ja Etelä-Karjalan Urheiluratsastajat järjestävät aikuisille kokeiluratsastusta RUK-piha-alueen ohjelma-alueella lauantaina 11.6. ja sunnuntaina 12.6. klo 12-15. Kokeiluratsastus on maksullista, 5€/kierros.


Kesäpuiston ihastuttava lasten alue koko perheelle (Fredrikinkatu 9)

Keppihevoset kirmaavat kesäpuistossa la 11.6. klo 10-19. Alueelle vapaa pääsy

– OP Kymenlaakso keppihevostyöpaja, yhteistyössä Haminan seurakunta
– Ponskin puuhateltta, hevosenkenkäaskartelua ja muuta puuhaa lapsille, järjestäjänä Sevenon
– Keppihevosten taitorata, järjestäjänä Haminan kaupungin avoin varhaiskasvatus
– Haliponit
– Ponilaidun
– Ponikärryajelua ja ponitalutusratsastusta (maksullinen)

Kesäpuistossa lapset liikkuvat huoltajien vastuulla. Huomioithan ystävällisesti, että ponit pitävät huilaustaukoja tarvittaessa päivän aikana. Haminan kaupunki pidättää oikeuden aikataulumuutoksiin.

Koko perheen ohjelma-alue RUK:n piha-alueella

Alueelle vapaa pääsy klo 10-19

RUK:n piha-alueelta löydät mm. Suomen vaunuhistoriallisen seuran vaununäyttelyn, Suomen työhevosseuran työhevoskoneiden näyttelyn, satula- ja valjasseppien työnäytöksiä.

Chevalier-keppihevossirkus

Chevalier vierailee Haminan Raittiustalon näyttämöllä (Isoympyräkatu 30 A) lauantaina 11.6.2022. klo 12 ja klo 15. Näytöksiin on vapaa pääsy ja ilmaislippuja voi noutaa myös etukäteen Kino Haminasta elokuvateatterin aukiollessa. 

Race Horse Companyn Chevalier on vastustamattoman hauska ja tunnelmallinen lapsille ja perheille suunnattu esitys, joka vie katsojansa retkelle sirkuksen uljaiden ratsujen maailmaan. Esityksen sirkustirehtöörinä ihastuttaa monilahjakas ja palkittu sirkustaiteilija Kalle Lehto. Esitys on suunnattu 4 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille lapsille, nuorille ja aikuisille. Esityksen kesto on 40 minuuttia. 


Koko perheen ohjelma-alue RUK:n piha-alueella

Alueelle vapaa pääsy klo 10-19.

RUK:n piha-alueelta löydät mm. Suomen vaunuhistoriallisen seuran vaununäyttelyn, Suomen työhevosseuran työhevoskoneiden näyttelyn, satula- ja valjasseppien työnäytöksiä ja sunnuntaina ihastuttavien shetlanninponien näyttelyn.

Tulikavio -värejä leiskuvat hevoset – Stiina Hovi
klo 11-18
Puistotalo, Fredrikinkatu 9, vapaa pääsy

Rakkauden värit – Katja Hannula
klo 11-16
Simeon-salin aula, Pikkuympyräkatu 34, vapaa pääsy

Only The Horses – Tiia Tiainen
klo 11-21
Johanneksen kirkko, Raatihuoneentori 10, vapaa pääsy

Ruskeat ruunat ja kolipäät koirat – Kotieläinten kohtelua Kaakonkulmalla
7.6.-28.8.2022
Kauppiaantalomuseo, aikuiset 3 €, alennusryhmät 1,50 €, Museokortilla ja alle 18-v. vapaa pääsy.
Vetojuhdat, vahdit, rotanpyytäjät ja pellonparantajat – ilman eläinten apua ei elämänpiirimme näyttäisi samalta. Miten kotieläimiä kohdeltiin ja miltä elämä eläinten kanssa näytti ennen vanhaan? Siitä kertovat muistelut, lehtiartikkelit ja 1900-luvun alkupuolen valokuvat. Näyttelyssä tutustumme kotieläinten hoitoon ja eläinsuojelun varhaishistoriaan. Pääroolissa on voimanpesä hevonen, menneen ajan eläinsuojelun ykköskohde.

Tarinoita elämästä -taidenäyttely

8.6.-31.8.2022
Haminan vanhassa oikeussalissa ympyräkaupungin sydämessä os. Raatihuoneentori 4.
Elämänsävyisessä näyttelyssä näemme Minna Pietarisen inspiroivaa taidetta, jonka jokaisen teoksen mukana kulkee Minnan kirjoittama tarina, joka vie meidät yhä lähemmäksi Minnan filosofisia ajatuksia elämästä. Näyttely on kaikille ilmainen ja teokset ovat myytävänä osoitteessa:  www.sinako.fi/taidekauppa

HAMINAN KAUPUNGINMUSEO: HEVOSHISTORIAA -LUENTOSARJA

Haminan kaupunginmuseon Vintti, Kadettikoulunkatu 2 B  Liput: 6,50 €. Tilaan mahtuu enintään 50 kuulijaa. Pyydämme huomioimaan, että tila ei ole esteetön, kulku portaita pitkin.

la 11.6. klo 12
Tutkijatohtori Tuija Kirkinen, Helsingin yliopisto: Näytteitä keinuhevosista, tallien jouhitupoista sekä arkeologisilta kaivauksilta – Suomenhevoshistoriaa kaakkoisessa Suomessa

Suomenhevosrodun alkuperää ja varhaisvaiheita on viime vuosina tutkittu DNA:n perusteella Helsingin yliopistossa. Analysoidut yli 500 jouhi-, nahka- kavio-, luu- ja hammasnäytettä ovat peräisin museokokoelmista, yksityishenkilöiltä ja hevoshautauksista. Tutkijatohtori Tuija Kirkinen esittelee hanketta ja kertoo sen tähänastisista tuloksista. Erityishuomio on kaakkoisen Suomen aineistoissa, mm. Harjun maatalousoppilaitoksen vanhoissa opetusnäytteissä sekä Porvoon ja Kouvolan hevoshautojen kaivauksissa.

la 11.6 klo 14
Tutkijatohtori Hilja Solala, Tampereen yliopisto:
 Wiesti-tammasta ori Ukonpoikaan. Suomalaisen hevosrodun syntyhistoria 1893–1907

Vaikka suomalaisen hevosen historia on pitkä, on nykyisen suomenhevosen historia omana rotunaan siihen verrattuna lyhyt. Kantakirjan ja sen myötä suomalaisen hevosrodun perustamisvaiheet vuosina 1893–1907 olivat aiemmin tiedettyä huomattavasti mittavampi prosessi. Rodun syntyä ohjasivat niin kansalliset hevosvoiman käyttötarpeet kuin kansainvälisen kotieläinjalostusteorian uudet vaikutteet puhtaiden rotujen jalostuksesta. Esitelmä perustuu tutkijatohtori Hilja Solalan vuonna 2021 tarkastettuun väitöskirjaan

 

Haminan kaupunki pidättää oikeudet ohjelma- ja aikataulumuutoksiin.

Pin It on Pinterest

Share This