Suomen monipuolisin hevostapahtuma ikinä!

Kesäpuiston ihastuttava lasten alue koko perheelle (Fredrikinkatu 9)

Keppihevoset kirmaavat kesäpuistossa la 11.6. klo 10-19. Alueelle vapaa pääsy

– OP Kymenlaakso keppihevostyöpaja, yhteistyössä Haminan seurakunta
– Ponskin puuhateltta, hevosenkenkäaskartelua ja muuta puuhaa lapsille, järjestäjänä Sevenon
– Keppihevosten taitorata, järjestäjänä Haminan kaupungin avoin varhaiskasvatus
– Haliponit
– Ponilaidun
– Ponikärryajelua ja ponitalutusratsastusta (maksullinen)

Kesäpuistossa lapset liikkuvat huoltajien vastuulla. Huomioithan ystävällisesti, että ponit pitävät huilaustaukoja tarvittaessa päivän aikana. Haminan kaupunki pidättää oikeuden aikataulumuutoksiin.

Koko perheen ohjelma-alue RUK:n piha-alueella

Alueelle vapaa pääsy klo 10-19.

RUK:n piha-alueelta löydät mm. Suomen vaunuhistoriallisen seuran vaununäyttelyn, Suomen työhevosseuran työhevoskoneiden näyttelyn, satula- ja valjasseppien työnäytöksiä ja sunnuntaina ihastuttavien shetlanninponien näyttelyn.

Tulikavio -värejä leiskuvat hevoset – Stiina Hovi
Puistotalo, Fredrikinkatu 9, vapaa pääsy

Rakkauden värit – Katja Hannula
Simeon-salin aula, Pikkuympyräkatu 34, vapaa pääsy

Only The Horses – Tiia Tiainen
Johanneksen kirkko, Raatihuoneentori 10, vapaa pääsy

Ruskeat ruunat ja kolipäät koirat – Kotieläinten kohtelua Kaakonkulmalla
7.6.-28.8.2022
Kauppiaantalomuseo, aikuiset 3 €, alennusryhmät 1,50 €, Museokortilla ja alle 18-v. vapaa pääsy.
Vetojuhdat, vahdit, rotanpyytäjät ja pellonparantajat – ilman eläinten apua ei elämänpiirimme näyttäisi samalta. Miten kotieläimiä kohdeltiin ja miltä elämä eläinten kanssa näytti ennen vanhaan? Siitä kertovat muistelut, lehtiartikkelit ja 1900-luvun alkupuolen valokuvat. Näyttelyssä tutustumme kotieläinten hoitoon ja eläinsuojelun varhaishistoriaan. Pääroolissa on voimanpesä hevonen, menneen ajan eläinsuojelun ykköskohde.

HAMINAN KAUPUNGINMUSEO: HEVOSHISTORIAA -LUENTOSARJA

Haminan kaupunginmuseon Vintti, Kadettikoulunkatu 2 B  Liput: 6,50 €. Tilaan mahtuu enintään 50 kuulijaa. Pyydämme huomioimaan, että tila ei ole esteetön, kulku portaita pitkin.

la 11.6. klo 12
Tutkijatohtori Tuija Kirkinen, Helsingin yliopisto: Näytteitä keinuhevosista, tallien jouhitupoista sekä arkeologisilta kaivauksilta – Suomenhevoshistoriaa kaakkoisessa Suomessa

Suomenhevosrodun alkuperää ja varhaisvaiheita on viime vuosina tutkittu DNA:n perusteella Helsingin yliopistossa. Analysoidut yli 500 jouhi-, nahka- kavio-, luu- ja hammasnäytettä ovat peräisin museokokoelmista, yksityishenkilöiltä ja hevoshautauksista. Tutkijatohtori Tuija Kirkinen esittelee hanketta ja kertoo sen tähänastisista tuloksista. Erityishuomio on kaakkoisen Suomen aineistoissa, mm. Harjun maatalousoppilaitoksen vanhoissa opetusnäytteissä sekä Porvoon ja Kouvolan hevoshautojen kaivauksissa.

la 11.6 klo 14
Tutkijatohtori Hilja Solala, Tampereen yliopisto:
 Wiesti-tammasta ori Ukonpoikaan. Suomalaisen hevosrodun syntyhistoria 1893–1907

Vaikka suomalaisen hevosen historia on pitkä, on nykyisen suomenhevosen historia omana rotunaan siihen verrattuna lyhyt. Kantakirjan ja sen myötä suomalaisen hevosrodun perustamisvaiheet vuosina 1893–1907 olivat aiemmin tiedettyä huomattavasti mittavampi prosessi. Rodun syntyä ohjasivat niin kansalliset hevosvoiman käyttötarpeet kuin kansainvälisen kotieläinjalostusteorian uudet vaikutteet puhtaiden rotujen jalostuksesta. Esitelmä perustuu tutkijatohtori Hilja Solalan vuonna 2021 tarkastettuun väitöskirjaan

 

Haminan kaupunki pidättää oikeudet ohjelma- ja aikataulumuutoksiin.

Pin It on Pinterest

Share This