Suomen monipuolisin hevostapahtuma ikinä!

Kesäpuiston ihastuttava lasten alue koko perheelle (Fredrikinkatu 9)

Keppihevoset kirmaavat kesäpuistossa su 12.6. klo 10-17. Alueelle vapaa pääsy

– OP Kymenlaakso keppihevostyöpaja, yhteistyössä Haminan seurakunta
– Ponskin puuhateltta, hevosenkenkäaskartelua ja muuta puuhaa lapsille, järjestäjänä Sevenon
– Keppihevosten taitorata, järjestäjänä Haminan kaupungin avoin varhaiskasvatus
– Haliponit
– Ponilaidun
– Ponikärryajelua ja ponitalutusratsastusta (maksullinen)

Kesäpuistossa lapset liikkuvat huoltajien vastuulla. Huomioithan ystävällisesti, että ponit pitävät huilaustaukoja tarvittaessa päivän aikana. Haminan kaupunki pidättää oikeuden aikataulumuutoksiin.

Koko perheen ohjelma-alue RUK:n piha-alueella
Alueelle vapaa pääsy klo 10-17

RUK:n piha-alueelta löydät mm. Suomen vaunuhistoriallisen seuran vaununäyttelyn, Suomen työhevosseuran työhevoskoneiden näyttelyn, satula- ja valjasseppien työnäytöksiä ja sunnuntaina ihastuttavien shetlanninponien näyttelyn.


Tulikavio -värejä leiskuvat hevoset – Stiina Hovi
klo 11-18
Puistotalo, Fredrikinkatu 9, näyttelyyn on vapaa pääsy

Only The Horses – Tiia Tiainen
klo 11-18
Johanneksen kirkko, Raatihuoneentori 10, näyttelyyn on vapaa pääsy

Ruskeat ruunat ja kolipäät koirat – Kotieläinten kohtelua Kaakonkulmalla
7.6.-28.8.2022
Kauppiaantalomuseo, aikuiset 3 €, alennusryhmät 1,50 €, Museokortilla ja alle 18-v. vapaa pääsy.
Vetojuhdat, vahdit, rotanpyytäjät ja pellonparantajat – ilman eläinten apua ei elämänpiirimme näyttäisi samalta. Miten kotieläimiä kohdeltiin ja miltä elämä eläinten kanssa näytti ennen vanhaan? Siitä kertovat muistelut, lehtiartikkelit ja 1900-luvun alkupuolen valokuvat. Näyttelyssä tutustumme kotieläinten hoitoon ja eläinsuojelun varhaishistoriaan. Pääroolissa on voimanpesä hevonen, menneen ajan eläinsuojelun ykköskohde.

Tarinoita elämästä -taidenäyttely

8.6.-31.8.2022
Haminan vanhassa oikeussalissa ympyräkaupungin sydämessä os. Raatihuoneentori 4.
Elämänsävyisessä näyttelyssä näemme Minna Pietarisen inspiroivaa taidetta, jonka jokaisen teoksen mukana kulkee Minnan kirjoittama tarina, joka vie meidät yhä lähemmäksi Minnan filosofisia ajatuksia elämästä. Näyttely on kaikille ilmainen ja teokset ovat myytävänä osoitteessa:  www.sinako.fi/taidekauppa

HAMINAN KAUPUNGINMUSEO: HEVOSHISTORIAA -LUENTOSARJA

Haminan kaupunginmuseon Vintti, Kadettikoulunkatu 2 B. Koko luentosarjan kattavat liput 6,50 €. Tilaan mahtuu enintään 50 kuulijaa. Pyydämme huomioimaan, että tila ei ole esteetön, kulku portaita pitkin.

su 12.6. klo 12
Taru Peltosaari, Sukuposti / Hevostietokanta ry: Kantaemät, ravikuninkaat ja papan työhevoset – historian suomenhevoset ja suomenhevosen historia Sukupostissa

Sukuposti.netistä löytyvät nykypäivän suomenhevoset sekä sukutiedot niiden taustalla aina kantakirjan perustamisen alkuaikoihin ja sitä kauemmas. Miten näitä tietoja kerätään ja käsitellään? Millainen on oman suomenhevosystäväni suku ja sen historia? Tule kuulemaan kansallishevosrotumme historiasta!

su 12.6. klo 14.00
Vaunuseppä Jenni Mäntynen: Vaunuhistorian vuosisadat – Harvain huvista kansan kapineeksi 

Hevosajopelien historia on pitkä ja moninainen. Vaunuseppä Jenni Mäntysen luennolla matkataan Ruotsin valtakauden harvojen huvista Suomen autonomian aikaan valjakoiden kultakaudelle. 1900-luvun kuluessa kavioiden kopse vaihtuu hiljalleen moottorin pärinään. Mäntysen ypäjäläinen Kiesimestarit -vaunupaja restauroi ja kunnostaa vanhoja hevosajovälineitä käyttäen perinteisiä työtapoja ja -materiaaleja.

 

Haminan kaupunki pidättää oikeudet ohjelma- ja aikataulumuutoksiin.

Pin It on Pinterest

Share This