Hevoset Bastionissa Cityravit – ohje kilpailijoille

Kiitos, että olet ilmoittanut hevosesi mukaan Cityraveihin ja olet mukana tuomassa raviurheilua uuden yleisön eteen. Raviohjastajilla, -valmentajilla ja hevostenhoitajilla on ilo tässä tapahtumassa esitellä kilpailemisen kautta raviurheilua. Huomioimme uuden yleisön tapahtuman äänityössä ja opastuksissa. Toivomme, että jokainen kilpailija huomioi raviurheilun uuden yleisön mm. voittajahaastatteluissa. Puhumme selkein termein ja kerromme yhdessä upeasta lajistamme.

Cityravit-suoralla ajetaan kilpaa 300 metrin matkalla. Pohja on asfaltin päälle rakennettu napakka hevosten kilpailemiseen soveltuva kivituhkarata. Ratamestarinamme toimii arvostettu Arto Siika-aho.

Hevosille varataan lämmittelyaika pop up -ravisuora. Lämmittelyajat ilmoitetaan kilpailijoille ennakkoon. Valjakot esittäytyvät yleisölle ennen oman parinsa suoritusta. Kilpailusäännöt löydät tämän sivun alalaidasta.

Lähtöjen voittajaseremoniat suoritetaan kaikkien lähtöjen jälkeen, poni-, monte- ja kärrylähtöjen voittajat saapuvat voittoloimet päällä kukitettavaksi.

Saapuminen Cityravit-areenalle (Kadettikoulunkatu)

Cityravien tallialue sijaitsee osoitteessa Kaarlonkatu 1-3, Viipurinkadun ja Kaarlokadun risteyksessä. Noudata saapuessasi liikenteenohjauksen ja opasteiden ohjeita. Kulku tallialueelle onnistuu parhaiten ajamalla Sibeliuskadun ja Erottajankadun kautta Viipurintielle. Huomioithan, että Kadettikoulunkatu on n. 500m matkalta suljettu. Kaupungin keskustaan johtavat tiet ovat Pikkuympyräkadulta lähtien suljettuna.

Tallialueella on vesipiste, hevosten pesemistä varten, otathan matkaasi pesusienen ja oman ämpärin.
Tallialueella ei ole valjastuskatoksia, hevoset valjastetaan hevosautossa tai trailerin kyljessä. Jokaiselle kilpailijalla olisi hyvä olla yksi avustaja mukanaan. Huolehdithan lantojen, heinien ja purujen poiskorjaamisesta lähtiessäsi kotimatkalle.

Kilpailijat: hevosenhoitaja ( 1 hlö) , ohjastaja ja valmentaja saavat tallialueelta kilpailijarannekkeen, jolla he pääsevät kulkemaan tapahtuma-alueella. Hevosenomistajille toimitetaan (2 lippua/omistaja) vapaalippu ko. päivän Cityraveihin.

Ystävällisesti pyydämme huomioimaan, että alue on ahdas, toivomme äärimmäistä huolellisuutta, ymmärrystä ja hyvää yhteistyötä kaikilta paikalle saapuvilta kilpailijoilta.

Olette lämpimästi tervetulleita Haminaan, Hevoset Bastionissa -tapahtumaan

Lisätiedot:

tapahtumajohtaja Suvi Louhelainen
p. 050 574 5920
suvi.louhelainen@hamina.fi

tuottaja Mikko Luhtala
p. 0400971191
mikko.luhtala@hamina.fi

Suomen Hippos ry
raviurheilujohtaja Tomi Himanka
p. 040 082 1877
tomi.himanka@hippos.fi

kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen
p. 040 5573889
tuomo.pekonen@hippos.fi

Cityravit – kilpailusäännöt

Kilpailumatka on kärry- ja monté-lähdöissä on 300 m, A- ja B-poneilla 150m. Pop up -ravisuora on 8 m leveä kivituhkapintainen rata.

Karsintaperusteet, sarjamääritys ja palkinnot , kärry- ja monte-lähdöt

Kilpailu on kahdeksan hevosen erikoiskilpailu. Neljä parasta palkitaan (800€ – 400€ – 240€ – 160€), lisäksi lähdöissä jaetaan seuraavat tuotepalkinnot:

LÄMMINVERISET RAVIHEVOSET KÄRRYLÄHTÖ
Biofarmin lahjoittama lavallinen Black Horse -rehua, arvo 800€.

KYLMÄVERISET RAVIHEVOSET KÄRRYLÄHTÖ
Sevenon Oy:n lahjoittama uniikki taidelasityö puujalalla lasitaideteos, arvo 320€.

KYLMÄVERISET RAVIHEVOSET MONTE-LÄHTÖ
Lähdössä jokainen ohjastaja ja hoitaja (8kpl) palkitaan Back On Track -tuotteella.
(Monte-ohjastajat käyttävät lähdössä Back On Track -kypärähuppua.)
Back on Track lahjoittaa voittajahevosen valmentajalle 200€:n arvosta Back On Track -tuotteita

LÄMMINVERIRAVURIT MONTE-LÄHTÖ
Oranta Equus lahjoittaa tuotepalkinnon monte-lähdön voittajahevosen valmentajalle, arvo 100€.

Lisäksi Haminan kaupunki lahjoittaa Hevoset Bastionissa -tuotteen (arvo 35€) jokaiselle Cityravit -lähdön voittajahevosen omistajalle.

Voittajakukat ja seppeleet: Harjun Oppimiskeskus

Kilpailusäännöt ravihevoset

1.Hevoset kilpailevat pareittain, kunkin parin voittaja etenee jatkoon. Sarjassa yksi hevonen juoksee 1-3 lähtöä (300m).

2. Lähetystapana sovellettu linjalähetys.

3. Kaksi viimeistä lähtöä ovat pronssiottelu ja finaali

3. Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan hevoset, jotka ovat
väh. 5000€ urallaan tienanneet
väh. 15 starttia urallaan kilpailleita
ikä: lämminveriset/väh. 4v. ja kylmäveriset/väh. 5v.
kilpailuoikeus on oltava voimassa

4. Valintaperusteena hevosten luonne, toimivuus ja sopivuus kilpailuun
varahevosia valitaan 2/sarja

5. Valitun hevosen tilalle voidaan poisjääntitapauksessa vaihtaa toinen osallistuja perjantain 10.6. kilpailuun torstaina 9.6. klo 12 mennessä ja lauantain 11.6. kilpailuun perjantaina 10.6. klo 12 mennessä.

6. Laukka tai peitsi aiheuttaa hylkäyksen viimeisen 100m aikana, edistävä laukka aiheuttaa hylkäyksen. Laukan enimmäispituus on 100 metriä ja kolmas laukka aiheuttaa hylkäyksen.

Kilpailusäännöt raviponit

1. Kilpailu on kahdeksan ponin erikoiskilpailu 150 m matkalla.

2. Neljä parasta ponia palkitaan (100€ – 50€ – 30€ – 20€), lähdöissä voidaan lisäksi jakaa Hevoset Bastionissa -tapahtumanjärjestäjän ja yhteistyökumppaneiden toimesta tuotepalkintoja.

3. Ponit kilpailevat pareittain, kunkin parin voittaja etenee jatkoon. Sarjassa yksi poni kilpailee 1-3 lähtöä (150m)

4. Lähetystapana sovellettu linjalähetys

5. Kaksi viimeistä lähtöä ovat pronssiottelu ja finaali

6. Ponilla oltava vähintään 20 kilpailua ja ohjastajalla P2- tai P3-lisenssi

7. Ponin vähimmäisikä on 5 vuotta

8. Ponin kilpailuoikeus on oltava voimassa

9. Valintaperusteena ponien luonne, toimivuus ja sopivuus kilpailuun

10. Varaponeja valitaan 2/sarja. Valitun ponin  tilalle voidaan poisjääntitapauksessa vaihtaa toinen osallistuja perjantain 10.6. kilpailuun torstaina 9.6. klo 12 mennessä ja lauantain 11.6. kilpailuun perjantaina 10.6. klo 12 mennessä.

Hevosia ja poneja koskevat kilpailumääräykset ja säännöt

Cityravien lähdöt eivät ole hevosille tai poneille virallisia kilpailuja. Osallistuminen Cityraveihin ei vaikuta hevosen tai ponin karsintapisteisiin eikä kilpailuoikeuteen.

Kilpailukutsu: Kilpailukutsut-lehti, hippos.fi

Jos parin toinen osallistuja on poissa force majeure tilanteesta johtuen eikä varahevosta saada tilalle, suoraan jatkoon etenee paikalla oleva kilpailija. Jos parin molemmat osallistujat hylätään, kilpaillaan pari uudestaan.

Jos alkuerän molemmat osallistujat (esim. hevonen 1 ja hevonen 2) ovat poissa, etenee toisen alkuerän (hevonen 3 ja 4) voittaja suoraan finaaliin.

Kilpailussa noudatetaan soveltuvin osin Suomen Hippoksen ravikilpailusääntöjä. Sekä hevosen että ohjastajan varusteissa noudatetaan Suomen Hippoksen ravikilpailusääntöjä.
Kilpailussa noudatetaan Suomen Hippos ry:n lääkintämääräyksiä.

Hevoset Bastionissa -tapahtuman järjestäjällä on optio kutsua ohjastajia kilpailuun, käytettävistä ohjastajista tiedotetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen tapahtuu Heppa-järjestelmän kautta.
Hevosen nimi, rekisterinro
Perustelut kilpailuun sopivuudesta
Kuvaus hevosen luonteesta ja toimivuudesta poikkeuksellisissa olosuhteissa

Pin It on Pinterest

Share This